Ulkoporeallas rikki!

Ulkoporeallas rikki!

Apua! Ulkoporeallas rikki. Sukelletaan tutkimaan yleisiä ongelmatilanteita, joita ulkoporealtaan omistaja saattaa kohdata. Opas koskee Balboan järjestelmiä, toki samanlaisia ongelmia voi esiintyä muissakin järjestelmissä.

Ulkoporealtaan näytössä lukee ST. Mikäli ulkoporealtaan paneelissa lukee kirjaimet ST ei altaassa ole vikaa. ST kertoo altaan asetuksen “standard”. Standard käyttötilassa ulkoporeallas pitää lämpötilan paneeliin asetetussa lukemissa. Altaan käynnistyessä ulkoporeallas on valmiiksi ST asetuksesssa, 37 asteeseen asetettu.

Ulkoporealtaan näytössä lukee EC. EC tekstissä on kyse samasta kuin ST, eli altaassa ei ole vikaa. EC on yksi kolmesta asetuksesta. EC on käytännössä sama kuin ST, nykypäivänä osasta Balboan automatiikoista EC asetus on kokonaan poistettu.

Ulkoporealtaan näytössä lukee SL. SL on ulkoporealtaan asetuksista viimeinen, SL asetuksessa ulkoporeallas lämmittää vain kun suodatuskierto käy päällä tai viimeistään kun altaan lämpötila laskee alle 12-asteen. Lämpötilaa ei voi siis muuttaa vaan allas lämmittää sitä mukaan kun suodatuskierto pyörii. Tämä asetus on erityisen hyvä, jos allasta ei käytetä pitkään aikaan.

Ulkoporealtaan näytössä lukee ICE. ICE tarkoittaa nimensä mukaisesti jäätä. Kun allasvesi on alle 8-astetta näytössä lukee ICE ja kaikki pumput pyörivät. Pumput pyörivät niin pitkään kunnes lämpötila nousee yli 8 asteen.

Ulkoporealtaan näytössä lukee DRY. DRY kertoo, että altaan lämmittimessä ei kierrä vesi. Tähän yleisin ja helpoin korjaustoimenpide on tarkastaa suodattimen kunto. Vanha tukkeutunut suodatin aiheuttaa yleisesti 70% DRY ongelmista. Irroita suodatin, käytä altaan virrat päällä ja pois. Jos vika korjaantui, vika oli tukkiintuneessa suodattimessa, vaihda uusi suodatin ja jatka käyttöä. Mikäli DRY ei vieläkään poistunut, toinen helppo korjaustoimenpide on tarkastaa, ettei ulkoporealtaan järjestelmässä ole ilmaa. Mahdollinen ilmalukko altaasta voidaan poistaa avaamalla kylkipaneeli jossa ohjauskeskus -ja lämmitin sijaitsee, ra’ota lämmittimen toista liitintä niin paljon, että vesi alkaa virrata, juoksuta vettä 5 sekunnin ajan. Kiristä liitin ja tarkasta katosiko vika. Vika ei poistunut vieläkään. Mikäli kumpikaan edellä mainituista ei tuottanut tulosta on syytä kääntyä ammattilaisen puoleen. Vika viittaa rikkoutuneeseen kiertovesipumppuun.

Ulkoporealtaan näytössä lukee SN, SN1 tai SN2. SN vika viittaa ulkoporealtaan lämmittimen sensorivikaan. Ota yhteyttä huoltoomme niin korjataan vika.

jatkuu…

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

OTA YHTEYTTÄ

Vastaamme mielellämme kaikkiin allasaiheisiin kysymyksiin ja neuvomme ongelmatilanteissa.

    X
    OTA YHTEYTTÄ