Kloori ulkoporealtaassa

Kloori ulkoporealtaassa

Ulkoporeallaskeskustelussa usein törmätään tilanteeseen, jossa altaassa on käytössä puhdasta klooria ulkoporealtaan puhtaana pitämiseksi. Pool Systemsin vahva suositus onkin, että kloori korvattaisiin täysin aktiivihappipohjaisilla aineilla ulkoporeallaskäytössä. Kloorin suurimmat ongelmat kohdistuvat sen annosteluun. 20gr klooritabletti on tarkoitettu 10 000 litran vesimassan ylläpitämiseksi puhtaana. Ulkoporealtaan vesimassa kuitenkin on yleensä vain alle 2 kuutiota, jolloin annostelu yleensö ylitetään merkittävästi.

Annostelun ylittäminen. Suurimmat ongelmat kohdistuvat liika-annostelusta ihmisen iholle. Liiallinen kloori ärsyttää ihoa aiheuttaen kutitusta ja punoitusta, silmien vetistelyä. Herkkäihoisilla ja etenkin apaattista ihottumaa sairastavilla kloori on ehdottomasti kiellettyjen allaspuhdistusaineiden listalla. Muita negatiivisia vaikutuksia: Kloori kuormittaa ulkoporealtaan pumppua, ruostuttaen pumpun akselia. Nopeampi pumpun kuluminen rikkoutuu aikaisemmin, josta koituu omistajalleen turhia kustannuksia. Kannen kosteussuoja heikkenee kloorista, kosteussuojan heikentyessä kannen eristeet alkavat imeä kosteutta sisäänsä tehden kannesta painavan ja todella vaikean käyttää, joka ajan kanssa rikkoo myös kansihissin.

Ihon ja silmien ärsytyksen lisäksi kloori tuoksuu pahalle liiallisesti annosteltuna. Klooria voi käyttää, mutta annostelun kanssa täytyy olla erityisen tarkka. Klooria helpompia all in one yhdistelmäaineita on markkinoilla nykyään todella paljon, yleisimpinä esimerkiksi Cleanwatertechin SPA100 ja Aqua Finese. Suosittelemmekin näiden puhdistusaineiden käyttöä ulkoporealtaassa.

Tutustu tarkemmin yhdistelmäaineisiin tämän artikkelin kautta.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

OTA YHTEYTTÄ

Vastaamme mielellämme kaikkiin allasaiheisiin kysymyksiin ja neuvomme ongelmatilanteissa.

    X
    OTA YHTEYTTÄ