Ulkoporealtaat

Olisiko terassillasi paikka ulkoporealtaalle, suunnitteletko terassilaajennusta vai onko aikeissa uudisrakennuksen yhteyteen valmistella tila ulkoporealtaalle? Jos vastasit kyllä, olet tullut oikeaan paikkaan. Ulkoporealtaan perustus on yksinkertaista ja helppoa, siihen ei vaadita kuin routimaton tasaisen pohja, jonka päälle suosittelemme finnfoam tai routastryrox levyjä. Mikäli valittu allas on iso ja maa-aines haastava on hyvä valaa altaan alle 10cm yhtenäinen raudoitettu betonivalu. Terassin päälle asentaessa on syytä varmistua, että terassin kantavat rakenteet kestävät ulkoporeammeen painon, vesimassan ja kylpijät. Mikäli olet epävarma asennuspaikasta kysy apua alan ammattilaiselta.

Lue lisää

Ulkoporealtaat kytketään yleensä 3-vaihesähköön. Syy tähän on, että suurimmassa osassa altaista on 3kW lämmitin sekä tehokas yli 2kW vesipumppu. Yhteenlaskettu teho ylittää jo 5kW joten normaali 1×16 sähköliitäntä ei riitä käyttämään molempia toimintoja yhtä aikaa. Yhdellä vesipumpulla varustettujen ulkoporealtaiden 1 x 16A kytkentä onnistuu myös, mutta silloin altaan käyttö on suppeampaa, voit käyttää vain joko lämmitintä tai pumppua päällä, et molempia yhtä aikaa.

Ulkoporealtaan sijaintiin kannattaa kiinnittää huomiota. Käytännön kannalta on hyvä, mikäli allas voidaan sijoittaa lähelle peseytymistiloja, suosimmekin käyttäjiään peseytymään ennen altaaseen menoa, tällä tapaa vesi pysyy parempana, eikä suodatinta tarvitse vaihtaa niin usein. Suurimmassa osassa markkinoilla tarjolla olevissa altaissa on niin tehokas suodatus, että vesi pystytään puhdistamaan vaikka käyttäjät olisivat hypänneet suoraan altaaseen hikisen iltapäivälenkin jälkeen.

Ulkoporealtaan asemointi kannattaa katsoa siten, että mikäli kansihissiä käytetään aukeaisi kansihissi esimerkiksi naapuriin päin tai suuntaan joka halutaan suojata.

Mikäli ajatuksissa on upottaa ulkoporeallas rakenteisiin, kannattaa ottaa huomioon että ulkoammeen saa vielä nostettua pois jos joskus allas halutaan vaihtaa tai huoltaa. Suosittelemmekin, että mikäli ulkoporeallas upotetaan terassiin olisi huollon kannalta suotavaa päästä paneelin alla olevan huoltoluukun taakse käsiksi. Tämän paneelin takana 80% valmistajien altaista sijaitsee sähkökeskus, lämmitin sekä osa vesipumpuista.

 

Ulkoporealtaan mitoittaminen omaan käyttöön.

Tarkastele haluttua paikkaa, mieti montako ihmistä käyttää aktiivisesti allasta, onko tarvetta isoille allasbileille vai oman perheen käyttöön. Monissa altaissa on niin istumapaikkoja kuin makuupaikkoja eli hienommin sanottuna lounge paikkoja. Mieti kumpaa arvostatte enemmän. Makuupaikat vievät aina tilaa kahden istumapaikan mukaan, joten ota tämä asia huomioon. Yleisesti noin 2 x 2 metrisessä altaassa voi olla 2 makuupaikkaa ja 3 istumapaikkaa tai 1 makuupaikka ja 5 istumapaikkaa. Mieti myös mistä olet valmis maksamaan? Hyvästä eristyksestä, suuttimista, tehokkaasta äänentoistojärjestelmästä vai kenties jostain ihan muusta?
Ulkoporeallas on sijoitus omaan nautintoon ja hyvään oloon. Kuvittele mielessäsi 37 asteinen vesi, pimenevä syksyilta, kiireetön hetki, lasi kuohuvaa ja hyvät ystävät ympärillä, puoliso tai koko perhe. Anna lihastesi nauttia poreista tai nauttikaa hiljaisuudesta. On hyvä muistaa, että ulkoporeallas ei ole vain terveyttä edistävä tuote, se on osa viimeisteltyä kokonaisuutta terassillasi, joka nostattaa talosi arvon.
Halusitpa sitten taloudellisen valinnan sopivilla ominaisuuksilla, esimerkiksi Aresso sarjan altaan tai koko kadun kovimmat ja villeimmät allasbileet ne onnistuvat esimerksiki Cal Spassilla. Yhtä kaikki olipa valintasi mikä tahansa Nordic Pool Systemsiltä löytyy allas jokaiselle kukkarolle, pihalle ja käyttäjälleen. Klikkaile eri toimittajien allasvalikoimat auki ja tutustu altaisiin tarkemmin. Ota huomioon, että meiltä saat täydellisen opastuksen allasta valitessa, suodattimet, edistyksillisimmät allaskemikaalit, hemmottelu-lisävarustetuotteet. Kaiken mitä voit vaatia ja tarvita.

 

 

Yleistä tietoa ulkoporealtaista.

Suuttimet

Suuttimien lukumäärässä on aina järkevä käyttää ajatusta laatu korvaa määrän sekä yhdistää suuttimien lukumäärä altaan vesipumpputehoon sekä ulkoporealtaan kokoon. Suosittelemme, että mikäli suuttimia on 25-35 kappaletta yksi vesipumppu riittää. Yli 30 suutinta niin tarvitaan jo kaksi erillistä vesipumppua. Vesipumpun minimiteho 2kW, onhan kyseessä poreallas, jonka tarkoitus on hieroa ja reuntouttaa.

Liian suuri määrä suuttimia tuhoaa hierontatehon. Tämä on totta, ellei käytössä ole suuri määrä vesipumppuja. Tässä tapauksessa on hyvä huomioida huoltaminen, mikäli vesipumppuja sekä suuttimia on monta – on altaassa myös enemmän kohtia, jotka voivat vioittua esimerkiksi jäätymisen ansiosta.
Pumput

Vesipumppu olisi syytä olla vähintään 2kW tuottaakseen riittävän tehokkaan hieromatehon, 2kW pumpulle enimmäissuutinmäärä 25-35 kappaletta. Mikäli suuttimia on enemmän, ei tehoa voida jakaa tasaisesti kaikille käyttäjille sekä suuttimille ja suutinteho laskee merkittävästi. Ilmapumppu tekee pore-efektin, ilmapore ei hiero se vain poreilee.

 

Eristys

Eristykseen on kiinnittää huomiota. Markkinoilla on tarjolla täyseristettyjä ulkoporealtaita kuten Cal Spassilla sekä Hot Springillä. On myös runkoeristettyjä, allaseristettyjä sekä ulkoporealtaita missä on molemmat kuten Aresso ja Passion Spas. Esityksessä on hyvä huomioida muutama seikka, mikäli käytössä on täyseristys pitää miettiä altaan huoltaminen, yleensä pumput ovat koteloitu omille paikoilleen joten ne ovat helposti näkyvillä, mutta mikäli suuttimia joudutaan uusimaan tuo täyseristys omat haasteensa tähän. Runkoeristys on hyvä vaihtoehto jos altaassa on vahva lämpökansi, tämä huoltoystävällinen vaihtoehto tekee altaan huoltamisesta helppoa mutta lämmöneristyksenä ei se ole paras vaihtoehto suomen olosuhteisiin. Runko ja allaseristetty vaihtoehto on ehdottomasti parhain ja suosituin, tässä eristysmuodossa allasosaan on ruiskutettu uretaania valmistajasta riippuen 20mm aina 40mm asti. Muun muassa Aresson ulkoporealtaissa ruiskutettua uretaania on osassa kohtaa jopa 50mm mikä tekee siitä yhden eristetyimmistä altaista. Allaseristyksen lisäki runkoeristysmalleissa pohja ja paneelit on vielä erikseen eristetty. Tämä vaihtoehto on huoltovapaa, altaan ja paneelin väliin jää eristävä ilmatila sekä suora eriste allasosassa estää lämmön karkaamisen alapuolelta.

Lämpökansi: Tärkein eristys on kuitenkin ulkoporealtaan lämpökansi, fysiikan lait määräävät että lämpö nousee aina ylöspäin niin tapahtuu myös ulkoporealtaissa. Panosta siis, että kansi olisi vähintään 100mm, suositeltava paksuus on 120mm. Liian paksua kantta ei kuitenkaan kannata hankkia, liian paksu kansi on raskas käsitellä, kansihissit eivät kestä sen kuormaa ja hyöty lämmöneristyksessä 120mm jälkeen ei ole niin merkittävä. Lämpökameralla kuvattuna on todettu, että 120mm lämpökansi estää jo lämmön haihtumisen yläpuolelta.

Lämmityksestä

Käytännön kokemus ja pitkä historia ulkoporealtaissa on opettanut meitä, että suosimme vähintään 3kW lämmitysjärjestelmää. 2KW lämmitin on myös yleinen, mutta hyvälläkin erityksellä teho saattaa jäädä liian pieneksi kovilla pakkasilla eikä altaasta saada kaikkea hyötyä käyttöön. Suomen vaativissa talvisissa olosuhteissa 3kW on sopiva teho, jolla teho-hyötysuhde on optimaalisin. 3KW lämmitimellä lämmittäessä 1500 litraa vettä +10 asteen lämpötilassa veden lämpötila kohoaa noin 2-2,5-astetta tunnissa. Nordic Pool Systemssin suosittelee muun muassa seuraavien valmistajien lämmittimiä:

– Balboa

– Gecko

– Waterway

Automatiikka / Ohjausjärjestelmä

Ulkoporealtaan automatiikassa on aikoinaan ollut hyvinkin paljon vaihtoehtoja, nykyään markkinoilla ei ole enään tarjolla kuin markkinajohtajien automatiikkaa, eli Balboa, Gecko ja Waterway. Näiden valmistajien automaattiikkaan saa aina varaosia, sekä monet pumput ovat suoraan yheydessä näihin.

 

Valaistus

Valaistus on iso osa ulkoporealtaan luomaa tunnelmaa. Yleisesti käytössä on iso pohjavalo, jonka sisällä sijaitsee RGB valojen ohjausyksikkö. Tämän lisäksi monilla valmistajilla on vesirajaledit. Nämä pienet muovikupuiset valot kiertävät altaan veden pinnan tuntumassa luoden rentouttavan tunnelman allasveteen. RGB valoja pystytään ohjaamaan ohjauspaneelin ”light” nappulasta jolloin käytössäsi on valmistajasta riippuen jopa 20 erilaista väriä ja väriohjelmaa.

 

Kustannus

Monia askarruttava asia on kustannus. Nykypäivän eristyksellä ja edistyneellä pumpputeknologialla olemme laskeneet normaalin 1500 litraisen altaan keskikustannukseksi euron / päivä. Oletettavasti kylmät talvikuukaudet maksavat enemmän kun lämmityskapasiteettia tarvitaan enemmän kun taas kesäpäivänä lämmitin saattaa käydä päällä tunnin päivässä.

 

Miksi ostaisin Nordic Pool Systemssiltä

Yli kymmenen vuoden kokemus
Vahvimpien merkkejen edustus
38 eri allasmallia
Nopeat toimitukset
Kaikki koot jokaisessa hintaluokassa
Täydellinen tarvikekauppa, suodattimet, kemikaalit, kannet, kansihissit, raput
Asennus ja huoltopalvelu
Erittäin hyvät rahoitusehdot. 10 ja 30 kuukauden rahoitukset 0% korolla.
Valinta on sinun…

Aresso ulkoporealtaat

Aresso ulkoporealtaiden mallisarjassa on keskitytty ennenkaikkea energiatehokkuuteen ja kestävyyteen. Allassarjan suunnittelussa on otettu huomioon niin Suomen kylmät talvet kuin perheen pienimmätkin.

Altaiden lämmöneristävyys on huippuluokkaa ja käytetyt komponentit ovat pitkällä aikavälillä testattuja ja hyviksi todettuja. Ohjausjärjestelmänä on käytetty Balboa water groupin valmistamaa jäätymisenestoautomatiikalla varustettua ohjauskeskusta, -paneelia ja lämmitintä.

Lue lisää

Olisiko terassillasi paikka ulkoporealtaalle, suunnitteletko terassilaajennusta vai onko aikeissa uudisrakennuksen yhteyteen valmistella tila ulkoporealtaalle? Jos vastasit kyllä, olet tullut oikeaan paikkaan. Ulkoporealtaan perustus on yksinkertaista ja helppoa, siihen ei vaadita kuin routimaton tasaisen pohja, jonka päälle suosittelemme finnfoam tai routastryrox levyjä. Mikäli valittu allas on iso ja maa-aines haastava on hyvä valaa altaan alle 10cm yhtenäinen raudoitettu betonivalu. Terassin päälle asentaessa on syytä varmistua, että terassin kantavat rakenteet kestävät ulkoporeammeen painon, vesimassan ja kylpijät. Mikäli olet epävarma asennuspaikasta kysy apua alan ammattilaiselta.

Lue lisää

Ulkoporealtaat kytketään yleensä 3-vaihesähköön. Syy tähän on, että suurimmassa osassa altaista on 3kW lämmitin sekä tehokas yli 2kW vesipumppu. Yhteenlaskettu teho ylittää jo 5kW joten normaali 1×16 sähköliitäntä ei riitä käyttämään molempia toimintoja yhtä aikaa. Yhdellä vesipumpulla varustettujen ulkoporealtaiden 1 x 16A kytkentä onnistuu myös, mutta silloin altaan käyttö on suppeampaa, voit käyttää vain joko lämmitintä tai pumppua päällä, et molempia yhtä aikaa.

Ulkoporealtaan sijaintiin kannattaa kiinnittää huomiota. Käytännön kannalta on hyvä, mikäli allas voidaan sijoittaa lähelle peseytymistiloja, suosimmekin käyttäjiään peseytymään ennen altaaseen menoa, tällä tapaa vesi pysyy parempana, eikä suodatinta tarvitse vaihtaa niin usein. Suurimmassa osassa markkinoilla tarjolla olevissa altaissa on niin tehokas suodatus, että vesi pystytään puhdistamaan vaikka käyttäjät olisivat hypänneet suoraan altaaseen hikisen iltapäivälenkin jälkeen.

Ulkoporealtaan asemointi kannattaa katsoa siten, että mikäli kansihissiä käytetään aukeaisi kansihissi esimerkiksi naapuriin päin tai suuntaan joka halutaan suojata.

Mikäli ajatuksissa on upottaa ulkoporeallas rakenteisiin, kannattaa ottaa huomioon että ulkoammeen saa vielä nostettua pois jos joskus allas halutaan vaihtaa tai huoltaa. Suosittelemmekin, että mikäli ulkoporeallas upotetaan terassiin olisi huollon kannalta suotavaa päästä paneelin alla olevan huoltoluukun taakse käsiksi. Tämän paneelin takana 80% valmistajien altaista sijaitsee sähkökeskus, lämmitin sekä osa vesipumpuista.

 

Ulkoporealtaan mitoittaminen omaan käyttöön.

Tarkastele haluttua paikkaa, mieti montako ihmistä käyttää aktiivisesti allasta, onko tarvetta isoille allasbileille vai oman perheen käyttöön. Monissa altaissa on niin istumapaikkoja kuin makuupaikkoja eli hienommin sanottuna lounge paikkoja. Mieti kumpaa arvostatte enemmän. Makuupaikat vievät aina tilaa kahden istumapaikan mukaan, joten ota tämä asia huomioon. Yleisesti noin 2 x 2 metrisessä altaassa voi olla 2 makuupaikkaa ja 3 istumapaikkaa tai 1 makuupaikka ja 5 istumapaikkaa. Mieti myös mistä olet valmis maksamaan? Hyvästä eristyksestä, suuttimista, tehokkaasta äänentoistojärjestelmästä vai kenties jostain ihan muusta?
Ulkoporeallas on sijoitus omaan nautintoon ja hyvään oloon. Kuvittele mielessäsi 37 asteinen vesi, pimenevä syksyilta, kiireetön hetki, lasi kuohuvaa ja hyvät ystävät ympärillä, puoliso tai koko perhe. Anna lihastesi nauttia poreista tai nauttikaa hiljaisuudesta. On hyvä muistaa, että ulkoporeallas ei ole vain terveyttä edistävä tuote, se on osa viimeisteltyä kokonaisuutta terassillasi, joka nostattaa talosi arvon.
Halusitpa sitten taloudellisen valinnan sopivilla ominaisuuksilla, esimerkiksi Aresso sarjan altaan tai koko kadun kovimmat ja villeimmät allasbileet ne onnistuvat esimerksiki Cal Spassilla. Yhtä kaikki olipa valintasi mikä tahansa Nordic Pool Systemsiltä löytyy allas jokaiselle kukkarolle, pihalle ja käyttäjälleen. Klikkaile eri toimittajien allasvalikoimat auki ja tutustu altaisiin tarkemmin. Ota huomioon, että meiltä saat täydellisen opastuksen allasta valitessa, suodattimet, edistyksillisimmät allaskemikaalit, hemmottelu-lisävarustetuotteet. Kaiken mitä voit vaatia ja tarvita.

 

 

Yleistä tietoa ulkoporealtaista.

Suuttimet

Suuttimien lukumäärässä on aina järkevä käyttää ajatusta laatu korvaa määrän sekä yhdistää suuttimien lukumäärä altaan vesipumpputehoon sekä ulkoporealtaan kokoon. Suosittelemme, että mikäli suuttimia on 25-35 kappaletta yksi vesipumppu riittää. Yli 30 suutinta niin tarvitaan jo kaksi erillistä vesipumppua. Vesipumpun minimiteho 2kW, onhan kyseessä poreallas, jonka tarkoitus on hieroa ja reuntouttaa.

Liian suuri määrä suuttimia tuhoaa hierontatehon. Tämä on totta, ellei käytössä ole suuri määrä vesipumppuja. Tässä tapauksessa on hyvä huomioida huoltaminen, mikäli vesipumppuja sekä suuttimia on monta – on altaassa myös enemmän kohtia, jotka voivat vioittua esimerkiksi jäätymisen ansiosta.
Pumput

Vesipumppu olisi syytä olla vähintään 2kW tuottaakseen riittävän tehokkaan hieromatehon, 2kW pumpulle enimmäissuutinmäärä 25-35 kappaletta. Mikäli suuttimia on enemmän, ei tehoa voida jakaa tasaisesti kaikille käyttäjille sekä suuttimille ja suutinteho laskee merkittävästi. Ilmapumppu tekee pore-efektin, ilmapore ei hiero se vain poreilee.

 

Eristys

Eristykseen on kiinnittää huomiota. Markkinoilla on tarjolla täyseristettyjä ulkoporealtaita kuten Cal Spassilla sekä Hot Springillä. On myös runkoeristettyjä, allaseristettyjä sekä ulkoporealtaita missä on molemmat kuten Aresso ja Passion Spas. Esityksessä on hyvä huomioida muutama seikka, mikäli käytössä on täyseristys pitää miettiä altaan huoltaminen, yleensä pumput ovat koteloitu omille paikoilleen joten ne ovat helposti näkyvillä, mutta mikäli suuttimia joudutaan uusimaan tuo täyseristys omat haasteensa tähän. Runkoeristys on hyvä vaihtoehto jos altaassa on vahva lämpökansi, tämä huoltoystävällinen vaihtoehto tekee altaan huoltamisesta helppoa mutta lämmöneristyksenä ei se ole paras vaihtoehto suomen olosuhteisiin. Runko ja allaseristetty vaihtoehto on ehdottomasti parhain ja suosituin, tässä eristysmuodossa allasosaan on ruiskutettu uretaania valmistajasta riippuen 20mm aina 40mm asti. Muun muassa Aresson ulkoporealtaissa ruiskutettua uretaania on osassa kohtaa jopa 50mm mikä tekee siitä yhden eristetyimmistä altaista. Allaseristyksen lisäki runkoeristysmalleissa pohja ja paneelit on vielä erikseen eristetty. Tämä vaihtoehto on huoltovapaa, altaan ja paneelin väliin jää eristävä ilmatila sekä suora eriste allasosassa estää lämmön karkaamisen alapuolelta.

Lämpökansi: Tärkein eristys on kuitenkin ulkoporealtaan lämpökansi, fysiikan lait määräävät että lämpö nousee aina ylöspäin niin tapahtuu myös ulkoporealtaissa. Panosta siis, että kansi olisi vähintään 100mm, suositeltava paksuus on 120mm. Liian paksua kantta ei kuitenkaan kannata hankkia, liian paksu kansi on raskas käsitellä, kansihissit eivät kestä sen kuormaa ja hyöty lämmöneristyksessä 120mm jälkeen ei ole niin merkittävä. Lämpökameralla kuvattuna on todettu, että 120mm lämpökansi estää jo lämmön haihtumisen yläpuolelta.

Lämmityksestä

Käytännön kokemus ja pitkä historia ulkoporealtaissa on opettanut meitä, että suosimme vähintään 3kW lämmitysjärjestelmää. 2KW lämmitin on myös yleinen, mutta hyvälläkin erityksellä teho saattaa jäädä liian pieneksi kovilla pakkasilla eikä altaasta saada kaikkea hyötyä käyttöön. Suomen vaativissa talvisissa olosuhteissa 3kW on sopiva teho, jolla teho-hyötysuhde on optimaalisin. 3KW lämmitimellä lämmittäessä 1500 litraa vettä +10 asteen lämpötilassa veden lämpötila kohoaa noin 2-2,5-astetta tunnissa. Nordic Pool Systemssin suosittelee muun muassa seuraavien valmistajien lämmittimiä:

– Balboa

– Gecko

– Waterway

Automatiikka / Ohjausjärjestelmä

Ulkoporealtaan automatiikassa on aikoinaan ollut hyvinkin paljon vaihtoehtoja, nykyään markkinoilla ei ole enään tarjolla kuin markkinajohtajien automatiikkaa, eli Balboa, Gecko ja Waterway. Näiden valmistajien automaattiikkaan saa aina varaosia, sekä monet pumput ovat suoraan yheydessä näihin.

 

Valaistus

Valaistus on iso osa ulkoporealtaan luomaa tunnelmaa. Yleisesti käytössä on iso pohjavalo, jonka sisällä sijaitsee RGB valojen ohjausyksikkö. Tämän lisäksi monilla valmistajilla on vesirajaledit. Nämä pienet muovikupuiset valot kiertävät altaan veden pinnan tuntumassa luoden rentouttavan tunnelman allasveteen. RGB valoja pystytään ohjaamaan ohjauspaneelin ”light” nappulasta jolloin käytössäsi on valmistajasta riippuen jopa 20 erilaista väriä ja väriohjelmaa.

 

Kustannus

Monia askarruttava asia on kustannus. Nykypäivän eristyksellä ja edistyneellä pumpputeknologialla olemme laskeneet normaalin 1500 litraisen altaan keskikustannukseksi euron / päivä. Oletettavasti kylmät talvikuukaudet maksavat enemmän kun lämmityskapasiteettia tarvitaan enemmän kun taas kesäpäivänä lämmitin saattaa käydä päällä tunnin päivässä.

 

Miksi ostaisin Nordic Pool Systemssiltä

Yli kymmenen vuoden kokemus
Vahvimpien merkkejen edustus
38 eri allasmallia
Nopeat toimitukset
Kaikki koot jokaisessa hintaluokassa
Täydellinen tarvikekauppa, suodattimet, kemikaalit, kannet, kansihissit, raput
Asennus ja huoltopalvelu
Erittäin hyvät rahoitusehdot. 10 ja 30 kuukauden rahoitukset 0% korolla.
Valinta on sinun…

Aresso ulkoporealtaat

Aresso ulkoporealtaiden mallisarjassa on keskitytty ennenkaikkea energiatehokkuuteen ja kestävyyteen. Allassarjan suunnittelussa on otettu huomioon niin Suomen kylmät talvet kuin perheen pienimmätkin.

Altaiden lämmöneristävyys on huippuluokkaa ja käytetyt komponentit ovat pitkällä aikavälillä testattuja ja hyviksi todettuja. Ohjausjärjestelmänä on käytetty Balboa water groupin valmistamaa jäätymisenestoautomatiikalla varustettua ohjauskeskusta, -paneelia ja lämmitintä.

Tutustu mallistoon

Korkeasti valmistettu

Pitkä takuu

Parhaat komponentit

OTA YHTEYTTÄ JO TÄNÄÄN

Haluatko lisää tietoa myytävistä tuotteistamme? Täytä lomake ja olemme sinuun yhteydessä.

    OTA YHTEYTTÄ

    Vastaamme mielellämme kaikkiin allasaiheisiin kysymyksiin ja neuvomme ongelmatilanteissa.

      X
      OTA YHTEYTTÄ